Dezenfeksiyon Makinası ve Foglama

03-09-2020 09:09
Dezenfeksiyon Makinası ve Foglama

DEZENFEKSİYON MAKİNASI ve FOGLAMA

 
Dezenfeksiyon Makinaları tüm bakteriyel ve viral hastalıkların alandan yok edilmesini sağlayan en etkili dezenfeksiyon araçlarındandır.
Görünmeyecek kadar küçük ve zararlı virüslerle ancak havayı ve alanı dezenfekte ederek başarılı olunmaktadır.
Dezenfeksiyon Makinaları çok düşük hacimli bir U.L.V. (Ultra Low Volume) atomizörüdür.
İdeal püskürtme ünitesi olarak bilumum uçan ve yürüyen bakterilerin mücadelesinin yanında dezenfekte maddelerinin atılmasına da imkan sağlamaktadırlar.

Foglama Dezenfeksiyonu Nedir?

 
İnsanların yaşamış olduğu doğa devam ettiği sürece bakteri ve anti bakteriyeller de devam etmek zorundadır. Enfeksiyonlara neden olan bakterilere karşı insanların önlem alma durumları zamanla artmıştır. Özellikle insanların fazla yoğun olduğu bölgelerde mantarlar ve bakterilerin artma olasılığı daha fazladır. Bunların en başında hastahaneler ve ameliyathaneler gelmektedir. Ayrıca toplu taşıma araçları (otobüsler, minibüsler, tramvaylar vb.) gibi ortak yaşam alanlarının tamamında da benzer bir durum söz konusudur.
 
Hastahanelerde bakterilerin ve mantarların fazla olma sebeplerinin başında farklı bakteri taşıyan hastaların bir arada bulunması ve bu bakterilerin de hava, su ve tükürük vb. yollarla insandan insana bulaşmasıdır. İşte bu durumlardan kurtulmanın veya en aza indirgemenin yollarının başında Foglama Dezenfeksiyonu gelmektedir.
 
Foglama Dezenfeksiyonu, kısaca bulunmuş olduğunuz bölgenin bakterilerden arınması anlamına gelmektedir ve en başarılı yöntemlerden biridir.

Foglama Dezenfekiyonu Nasıl Yapılır?

 
Püskürtme aleti ile dezenfektanlı madde kapalı alana püskürtülür. Bu püskürtme sonrasında dezenfektan maddeler o kadar küçüktür ki havada ortalama olarak 15 dakika kadar asılı kalmaktadırlar. Bu sayede foglama dediğimiz diğer bir ismiyle de dezenfektan bulutu oluşur. Foglama Dezenfeksiyonu işlemi en az ayda bir yapılmalıdır.

Foglama Dezenfeksiyonunun Amacı ve Özelliği Nedir?

 
- Foglama yapılan yerde bakterilerin gelişiminin engellenmesi veya sınırlandırılması,
- Bakteri, virüs ve mantarlara karşı güçlü ve aktif rol oynayarak temizlenmesi,
- Yapılan aşamalardan sonra bulutlama ile antibakteriyel ürünlerin 5 dakikadan fazla kalması sonucunda tüm ulaşılamayan bölgeye ulaşılması ve dezenfekte edilmesi,
- Foglama sayesinde mekanik veya kimyasal olarak temizleme yaptığınız yerlerdeki tüm ulaşılamayan bölgeye ulaşılarak %100 hijyen sağlanması,
- Kiri yok etmenin yanı sıra mikropları da yok etmesinin sağlanması,
- Mikro organizmaları yok ederek insanlara güvenli ve huzurlu ortam sağlanması, bu sayede iş gücü kaybının önüne geçilerek sağlık problemlerinden de kurtulma sağlanması,
- Hastalık yapıcı mikroorganizmaların üremelerini engellemek ve en az seviyede kalmasının sağlanmasıdır.
 
Foglama Dezenfeksiyonu yaptırıldıktan sonra dikkat edilmesi gereken durumlar; foglamının doğru yapılıp yapılmadığının kontrolü için mutlaka ve mutlaka örnek alınarak herhangi bir mantarın kalıp kalmadığının kontrolünün yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde foglama yapmanın herhangi bir anlamı kalmaz. Kültür testi bu durumun %100 hijyene ulaşıp ulaşmadığının gösteren testtir.

Ameliyathane Foglama Dezenfeksiyon İşlemi

 
Hastanelerinize gelen hastaların sağlıklı ve hijyenik ortamlarda bulunmasını ve herhangi bir mikrobik durumla karşılaşmamasını sağlamak hastane bünyesinin ilk görevleri arasında yer almaktadır. Foglama Dezenfeksiyonu gibi etkili teknikler sayesinde ameliyathane ve foglama yapılan bölgelerin hijyeni sayesinde hem siz hem de müşterileriniz huzurlu olmaktadır.
 
Kritik alanlarda yapılacak bulutlama sayesinde enfeksiyon riskini en aza indirerek bulunduğunuz hastane ve firmalarınızın güvenliğini ve güvenirliğini arttırarak hem sağlık hem de kariyeriniz açısından size rahatlık kazandıracaktır.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.